Jaarverslag 2014 Print

> Recyclepleinen

Afval scheiden

Op onze recyclepleinen kunnen ten minste twintig deelstromen gescheiden worden ingeleverd. De doelstelling voor 2014 was om 75 procent van alle ingebrachte stromen te scheiden. Dat doel is behaald. Op de milieustraten is een percentage gerealiseerd van bijna 78 procent scheiding.

Inspectie

In 2014 hebben de milieu-inspectie en provinciale handhavers bezoeken gebracht aan de milieustraten. De inspecteurs hadden geen bijzondere opmerkingen.

Recycleplein Zutphen

Met de opening in 2014 van het Recycleplein in Zutphen is een lang gewenste situatie werkelijkheid geworden. Al in 2004 hebben we het idee opgepakt dat de milieustraat in het noorden van Zutphen zou moeten worden vervangen door een nieuwe, meer zuidelijk gelegen locatie. Bovendien wilden we daar zowel de milieustraat, de stalling als het kantorendeel op één locatie integreren. Het nieuwe Recycleplein is toegankelijk voor alle inwoners van Zutphen, Bronckhorst, Brummen, Lochem en Doesburg. Met de nieuwe locatie aan de Boggelderenk kunnen we bovendien alle afvalstromen gescheiden innemen. Het Recycleplein en de kantoren zijn binnen budget en binnen de bouwtijd van tien maanden gerealiseerd. Het aantal bezoekers is in 2014 ten opzichte van 2013 verdubbeld.

Een bewoonster uit Bronckhorst was de 5.000e bezoeker van het Recycleplein Ze werd verrast met een lentemand, die werd overhandigd door de Zutphense wethouder Hans la Rose. Links algemeen directeur Henk Knip, rechts locatiemanager Mario Roelofs.

 

Recyclepleinen

Deventer

De locatie aan de Westfalenstraat in Deventer is te klein om alle verschillende afvalstromen in te kunnen nemen. Uitbreiding van de locatie zit al jaren in de pen, maar heeft nogal wat consequenties. De procedure loopt daarom nog. Voor de gratis afvalstromen is een tijdelijke locatie geopend aan de Duurstedeweg.

Lochem

In de gemeente Lochem wordt gekeken naar een locatie voor een recycleplein. Op die nieuwe locatie zal zich ook de afdeling buitendienst vestigen en ook het steunpunt in Gorssel zal hiernaartoe verplaatst worden.

Doesburg

De gemeente Doesburg krijgt ook een nieuwe milieustraat. Het zal een combinatie worden met de werfvoorziening van de gemeente. Het ontwerpproces was eind 2014 in een afrondende fase. Gekeken wordt of ook burgers uit andere gemeenten gebruik kunnen maken van het Recycleplein. Vooral voor inwoners uit het zuidelijke deel van Bronckhorst zou dat betekenen dat ze een voorziening aanzienlijk dichterbij krijgen.

Vaassen

Op het Recycleplein van de gemeente Epe kunnen 22 afvalstromen gescheiden worden. Inwoners van de gemeente Apeldoorn kunnen met hun grofvuilpas ook terecht bij het Recycleplein in Vaassen.